Будиночок Гоббіта… Де у світі побачити таке диво?

Казковий роман «Гобіт, або Туди й Назад» було видано ще 1937 року. Однак шаленої популярності твір набув вже в новому тисячолітті. Як результат – дизайнери, шанувальники і навіть комерційні компанії кинулись відтворювати житла гоббітів в реальності – деколи для фінансового зиску, а деколи просто з інтересу…

Тож де у світі можна поглянути на найбільш близькі до казкової версії будиночки гобіттів? Український контент розвідав…

Нова Зеландія

Тут розташоване містечко Гоббітона, яке було зведене спеціально для зйомок серії фільмів «Володар кілець» і «Гоббіт». Більшість будиночків тут несправжні. Хоч будиночок Більбо Беггінса цілком можна відвідати. Всередині вистачає простору лише для чотирьох осіб. До речі, дерево над його домом, яке фігурує і в фільмах – штучне. Воно обійшлося творцям селища у понад мільйон доларів.


Шотландія

Цей дивовижний будиночок шотландець Стюарт Грант збудував собі на радість. Він гоббітанський не лише зовні, а й всередині.


США

У невеликому містечку Блек-Хіллс, що в штаті Південна Дакота, на ідеї гоббітанських будиночків вирішили заробляти, створивши готель у відповідному стилі. Готель так і називається Hobbit treehouse.


Великобританія

Цей незвичайний дім звів Саймон Дейл з Уельсу. Чоловік на той час навіть не читав історій про Гоббіта. Його надихали ідеї екологічного будівництва. Тим не менш, його творіння припало толкієністам до смаку… Тепер Саймон Дейл керує безліччю проектів, допомагаючи іншим людям теж переїхати в казку.

Підпишись на УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕНТ тут:
Facebook
Twitter
Instagram
2017-05-29T22:08:42+03:00 29 Травня, 2017|Світові новини|Коментарі Вимкнено до Будиночок Гоббіта… Де у світі побачити таке диво?