11 потужних цитат Андрея Шептицького про добро, віру, вічні цінності

29 липня 1865 року народився видатний український церковний діяч, знаменитий Митрополит Андрей Шептицький.

З цієї нагоди Український контент пропонує згадати думки Митрополита, що актуальні у всі часи:

Божественний закон є законом, а тому він є виявом Божої справедливості. Божественний закон пов’язаний із турботою про людство, а тому є виявом милосердя. Божественний закон вчить про необхідність відносин любові в сім’ї, в громаді, нації, людстві, церкві, — а тому є виявом любові. Також і християни божественним законом зобов’язуються бути справедливими, милосердними й люблячими.


Кожне слово молитви — це двері чи віконце в небо.


Молитва є найзагальнішою і найуспішнішою дорогою до Божої ласки.


Спільні молитви — це найкращий спосіб освячувати хату й життя християн.


Молитва — це найважливіша й найголовніша умова благодаті, єдина дорога до благодаті…

Серце чоловіка змінити, навернути до Бога – се річ надзвичайно трудна. Боже мій, яка ж то річ трудна – себе самого до Бога навернути, яка ж то річ трудна – заплакати над собою самим!


Гріх – це змії, що людині приносять смерть. Гріх – це тяжка рана, завдана двосічним мечем, яку треба довго лікувати.


…Як для одиниці, так і для народів, найбільшим нещастям на сім світі єсть змішання понять добра і зла.


Нехай майбутні покоління візьмуть в свої руки торгівлю і промисел, бо слабкою завжди є суспільність, що свого промислу не має; убогою суспільність, в котрій торгують чужинці.


Справжня вдячність – це дивна чеснота, бо вона схиляє людей відплачувати рівним за рівне.


Коли Господь Бог чоловіка на цей світ пускає, в’яже його з Собою, наче якоюсь золотою ниткою, якби якимсь сильним ланцюгом, що з одного боку самого Господа Бога в небі тримається, а з другого боку душі християнина держиться. Та золота нитка, та свята зв’язь, що християнина з Богом тримає, є в тому, що Всевишній Бог приймає чоловіка за Свою дитину, за Свого сина. Чоловікові, як Своєму синові, дає Бог із неба Свою святу ласку та всякі Свої дари. А за те домагається Бог від чоловіка, щоб Його св. закону в житті тримався та ніколи не робив нічого такого, що законові Божому противилося б.

Підпишись на УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕНТ тут:
Facebook
Twitter
Instagram
2017-07-29T10:25:18+03:00 29 Липня, 2017|Ідеї, Думки, Новини|Коментарі Вимкнено до 11 потужних цитат Андрея Шептицького про добро, віру, вічні цінності