Нобелівський лауреат звернувся до українців. Його слова варто почути! (ВІДЕО)

Нобелівський лауреат Роалд Гоффман записав натхненне відеозвернення до земляків.

Роалд Гоффман народився у Золочеві, що на Львівщині.  Після Другої світової війни його родина емігрувала до США, де чоловік реалізував себе як науковець та дослідник. У 1981 році Роалд отримав Нобелівську премію «за розробку теорії протікання хімічних реакцій», що розширює можливості для планування хімічних експериментів.

Два роки тому науковець знову побував у Золочеві. З нагоди свого 80-річчя він записав відеозвернення до українців.

– Тепер Україна – це незалежна, демократична, економічно розвинута країна, де літні люди можуть мати гідне життя, а молодь – прагнути до кращого. Звісно, це не просто. Треба було знищити залишки радянського правління, корупції, а в недавні часи й російської агресії. Але саме це ви і робите зараз і воно дає мені надію. Шлях до безпеки, до вільної демократичної України довгий, але він досяжний для вас і ви будете частиною цього, – відзначив він.

Роалд Гоффман нині є єдиним живим нобелівським лауреатом, що походить з України. 18 липня цього року йому виповнилось 80 років.

Підпишись на УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕНТ тут:
Facebook
Twitter
Instagram
2017-07-21T00:13:19+03:00 21 Липня, 2017|Ідеї, Думки, Новини|Коментарі Вимкнено до Нобелівський лауреат звернувся до українців. Його слова варто почути! (ВІДЕО)