Сам в океані. Вражаючу історію легендарного втікача з СРСР видали українською

Від тоталітаризму Радянського Союзу щороку втікали сотні людей. Однак він здійснив свою втечу найбільш оригінальним способом: проплив 100 кілометрів через океан до берега Філіппін, маючи при собі лише маску, ласти, трубку та віру у власні мрії…

Станіслав Курилов став відомим у Радянському Союзі після того, як здійснив втечу із круїзного лайнера. До цього працював океанологом, інструктором з підводного плавання.

«Я жив у державі, де люди постійно чогось боялись. Я бачив страх у їх очах, в їхніх позах, манері розмовляти один з одним, постійно озираючись. Найбільше це відчувається у великих містах. Важко повірити, що в країні може бути багато здорових, сильних чоловіків, які постійно опановані страхом. Важко жити серед них» – вже пізніше писав у своїй книзі Курилов.

У 1974 році Станіслав побачив оголошення про новорічний круїз. Лайнер «Радянський Союз» виходив із Владивостока та мав пропливти до екватора та назад. Курилов погодився їхати і невдовзі зрозумів – це його шанс.

«Я насилу звикав до ролі пасажира й відчував себе як скаковий кінь, якого несли на ношах. Я не міг змиритися з тим, що, народившись на цій чудесній блакитній планеті, буду довічно замкнений у комуністичній державі заради якихось дурних ідей», – пояснював пізніше він.

Увечері 13 грудня Курилов пірнув в океан з борту заввишки з 5-поверховий будинок, маючи про собі лише маску, трубку та ласти.

«Я під правильним кутом увійшов у воду, – згадував. – Коли випірнув, то оцепенів від жаху. На відстані витягнутої руки від мене крутився велетенський гвинт. Я робив відчайдушні спроби відпливти і пов’язнув у суцільній масі стоячої води. Раптом потрапив у сильний потік і мене відкинуло».

Три доби плавець перебував у відкритому океані без їжі, води та відпочинку… Роками пізніше він розповів свою історію у книзі «Сам в океані».

«Життя – це коли смерть стоїть за плечима. Якщо ти в безпеці, ти не вчишся»… – це лише один з багатьох глибоких філософських висновків, якими ділиться у своїй книзі Курилов.

Тепер цю неймовірно мотивуючу до життя та свободи книгу можна прочитати українською мовою. Історію легендарного втікача з СРСР видало українське видавництво. Неймовірне оформлення книги створила художниця Надія Міцкевич. Видавці впевнені – це одна з тих історій, що здатна змінити життя! Книгу рекомендують читачам від 14 років, адже пошуки себе і шлях до внутрішньої свободи – теми, що будуть цікаві не лише дорослим, але й підліткам, які переживають процес становлення особистості.

Придбати книгу за ціною видавництва можна у межах акції «Читай українською!». Деталі та замовлення за посиланням:   https://goo.gl/forms/2uN0g3XdcfDGUbFZ2  Кошти від продажу книг в межах акції йдуть на підтримку українського книгвидавництва.

Цікаво, що у 2017 році український гурт Антитіла випустив кліп на пісню «TDME», знятий як міні-історія втечі Станіслава Курилова.

Підпишись на УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕНТ тут:
Facebook
Twitter
Instagram
2019-08-11T18:38:35+03:00 11 Серпня, 2019|Без категорії|Коментарі Вимкнено до Сам в океані. Вражаючу історію легендарного втікача з СРСР видали українською