Щоденник оптимістки. Український проєкт, що підкорив діаспори

Що буде якщо до корисного записника додати позитивну психологію та колорит народного мистецтва? Відповідь на це запитання віднайшла українська команда, створивши для для жінок незвичайне видання – Щоденник натхнення та мотивації з петриківкою.

  • Цей щоденник – це ті 15 хвилин на день, які потрібні кожній жінці, щоб приділити собі, своїм думкам, бажанням та потребам, – відзначають видавці – проєкт “Читай українською”. – Родзинкою видання стали дванадцять “українських мандал”.

Це роботи відомих художниць Марини Саркісян, Катерини Криволап, Анастасії Чуднівець та Євгенії Кушнір. Їхні роботи надихають! Як і створені на їх основі розмальовки-антистрес, що дають можливість кожній власниці щоденника творити разом із знаними мисткинями.

Завдяки своїй українській нотці та незвичайному поєднанню з позитивною психологією, щоденник натхнення та мотивації “Моя нова історія” вже став бестселлером в українських діаспорах. Тож про що у ньому писати і навіщо?  

Щоденники вражень і вподобань. Приємні спогади, книги, що подобаються, враження від подорожей, цитати та фрази, що мотивують… Це не дрібниці. Записуючи усе це, ви зможете зрозуміти, що “подобається-не подобається”, що варто повторити і чого прагнути. Чітко розставлені орієнтири – те, що допомагає крокувати своїм шляхом, мінімізувавши тривоги та сумніви.

 Щоденник думок. Наприкінці дня спробуйте здійснити рефлексію та описати свій день одним реченням, зафіксувавши його головну думку. Таким чином, ми визначаємо головне, “просіюючи” події дня крізь сито пріоритетів. Записуючи думки упродовж місяця, ви зможете проаналізувати, що відбувається у вашому житті, куди рухаєтеся, де перебуваєте на цьому шляху, які у вас потреби. Можливо, прийде усвідомлення, що зміни необхідні, і це перший крок до того, щоб їх розпочати.  

 Щоденник настрою. У межах одного дня буває складно оцінити, чи все гаразд в емоційній сфері. Фіксуючи настрій кольором у щоденнику і аналізуючи записи наприкінці місяця, можна усвідомити, які емоції домінують, чи є потреба щось змінити у житті та що саме, якщо так… 

Трекери корисних звичок. Що допомагає реально покращити якість життя – так це трекери корисних звичок. Тут можна фіксувати все – від спортивних тренувань до щоденного читання та прийому вітамінів. Спробуйте визначити, чого саме бракує у вашому житті. Можливо, це звичка рано лягати, медитація або вправа “планка”? Запишіть це до трекера і відзначайте періодичність виконання. Дійте поступово і все неодмінно вдасться. І пам’ятайте: ніщо так не впливає на наше життя, як дії, перетворені на звичку. 

 Виклики, марафони. Набридли будні? Упродовж 30-ти днів відкривайте для себе нове навіть у дрібницях. Незадоволені власним образом? Киньте собі виклик щодня розміщувати новий допис у соцмережах, складіть план та неухильно його дотримуйтеся. Бракує знань у тій чи іншій справі? Розпочніть власний марафон, виділяючи годину на день для вивчення нового.

  • Це лише деякі з практик, що пропонує власниці щоденник “Моя нова історія”, – відзначають видавці. – Також на власницю чекають завдання, що допоможуть пізнати себе, віднайти натхнення, відновити ресурс.  Плюс зручний планер на 12 місяців року. Він недатований, тож розпочинати можна будь-коли. 

Кошти від продажу видання йдуть на підтримку української книги – зокрема конкурсу рукописів від проєкту “Читай українською”. Замовити свій примірник та тим самим підтримати проєкт можна за посиланням: https://chytay.in.ua/book.php?book_id=54

Підпишись на УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕНТ тут:
Facebook
Twitter
Instagram
2022-09-15T20:28:09+03:00 1 Червня, 2022|Новини|Коментарі Вимкнено до Щоденник оптимістки. Український проєкт, що підкорив діаспори