Творчість і підтримка! Незвичайне видання для українських дівчаток

Вигадувати нові сенси, малювати дизайни, писати історії спонукає дівчаток нове українське видання – артбук “Таємне життя дівчат”. Книжкова новинка містить більше 50 завдань, кожне з яких – це і випробування, і розвага, і користь водночас. 

Незвичайні артбуки вийшли друком на початку весни, але вже встигли нашуміти в Україні. Чим корисні та особливі ці книжки? 

– “Таємне життя дівчат”  розроблено для підлітків та дівчаток, які тільки входять до підліткового віку, щоб стати для них підтримкою на непростому шляху дорослішання, – констатують авторки – Неля Раіна та Наталія Тищенко.

Головні завдання артбука – допомогти зрозуміти себе, віднайти свої таланти, застосувати їх та повірити у власні сили. 

Видання має п’ять розділів: “Зрозуміти себе”, “Упіймати натхнення”, “Фантазувати без меж”, “Шукати скарби”, “Створювати нове”.

Завдання першого розділу – це таке собі “знайомство з самою собою”, з тим що подобається, а що ні.  Власниця щоденника має здійснити дослідження дати народження, розповісти щоденнику цікаві факти про себе, власні досягнення та найкращі риси. Серед класних ідей: завести трекер настрою, намалювати мрію та написати до неї історію, розпочати вести щоденник ідей…

Розділ “Упіймати натхнення” натомість запропонує зрозуміти що надихає та драйвить.  А для цього потрібно буде скласти перелік улюблених цитат, намалювати свій внутрішній світ, поділитися добірками найкращих книг, фільмів та музики, розпочати марафон “Спробувати нове”… 

Зрозумівши де брати натхнення, дівчата візьмуться “Фантазувати без меж” та малювати диво-звіра собі у допомогу, створювати стікери, збирати картину дійсності з уривків, розпочнуть власний челендж у соціальних мережах та освоять різні техніки малювання під час “марафону художниці”.

А от наступний розділ ще цікавіший. Саме він здійняв галас у соціальних мережах та привернув до артбука від української команди неабияку увагу. Тут дівчаткам пропонують вигадати новий формат для традиційної скрині, уявити яким би міг бути віночок з майбутнього і навіть написати власну історію для найбільшого золотого скарбу України – Золотої пекторалі.

– Розділ “Шукати скарби” – це наша спроба показати українську культуру підліткам у новому світлі. Як трендову та драйвову. Як таку, що надихає творити! – відзначає співавторка “Таємного життя дівчат” – Неля Раіна. – Це було наше свідоме рішення розробити такий розділ. Адже нині все більше давніх трендів переосмислюються завдяки дизайн-мисленню. Впевнені, що це чудовий виклик для нового покоління!

Завершує книжку розділ “Створювати нове”, де власницям артбука пропонують вигадати власну справу і уявити якою вона буде. Можливо це виготовлення шкарпеток, шоперів, або виробництво парфумів? Можливо, розробка додатків чи розпис кераміки?.. Ось де креативне мислення має розгорнутися наповну, адже тут потрібно вигадувати логотипи та розробляти рекламні кампанії, опановувати проєктне мислення. 

Придбати артбук можна на сайті видавництва ЧИТАЙ УКРАЇНСЬКОЮ за посиланням https://www.chytay.in.ua/book.php?book_id=62 і, тим самим, підтримати україномовне книгодрукування… 

Підпишись на УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕНТ тут:
Facebook
Twitter
Instagram
2023-06-02T20:01:15+03:00 10 Липня, 2022|Новини|Коментарі Вимкнено до Творчість і підтримка! Незвичайне видання для українських дівчаток